Dostupni linkovi

SUBOTICA


Autobusi sa kosovskim Albancima, koji su sinoch zadrzzani na graniccnom prelazu Kelebija nisu pussteni da udju u Srbiju, a putnici su nastavili put autobusima sa srpskim registarskim tablicama koji su naknadno dossli po njih, saznaje agencija Beta.
Na graniccnim prelazima Kelebija i Horgoss sinoch su zadrzzani autobusi crnogorskih i austrijskih registracija koji su prevozili gradjane Kosova albanske nacionalnosti, na privremenom radu u inostranstvu.
Njima inspektori Ministarstva za kapitalne investicije nisu odobrili ulazak u zemlju, jer prevoznici nisu imali uredne dozvole za prolazak kroz Srbiju. Putnici su ccekali nekoliko sati dok po njih nisu dossli autobusi s srpskim registarskim oznakama.
Osman Berat, vozacc jednog od autobusa, potvrdio je da je prevoznicima istekla srpska dozvola, ali je dodao da je zatrazzena od Privredne komore Srbije i nije dobijena, ssto do sada nije stvaralo probleme jer su vozacci uvek bili spremni
da plate mandatnu kaznu kako bi stigli do odredissta.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG