Dostupni linkovi

SARAJEVO


Lider Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihich razgovarali su iza zatvorenih vrata, na Dodikovom imanju kod Banjaluke, o buduchem formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini.
Tihich, ccija je stranka osvojila najvisse mandata za Parlament BiH, potvrdio je za sarajevski "Dnevni avaz" da je u Banjaluku jucce otputovao na Dodikov poziv.
On je kazao da je tokom razgovora bilo recci o sprovodjenju izbornih rezultata, ali da nije postignut nijedan konaccan dogovor.
Tihic je ocenio da je potrebno formirati partnersku vladu, ali da iz pregovora o buduchnoj vlasti ne treba iskljucciti Silajdzzichevu stranku za BiH, a ccemu se Dodikova partija protivi.
Dodik je, prema pisanju sarajevskog dnevnika, u konsultacijama sa ostalim strankama insistirao da mesto predsedavajucheg Saveta ministara BiH pripadne njegovoj stranci.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG