Dostupni linkovi

WASHINGTON


Predsjednik SAD Georg Buush je priznao sve veće američke gubitke u Iraku. "Ja znam da mnogi Amerikanci nisu zadovoljni situacijom u Iraku", kazao je Bush na konferenciji za novinare, dodajući da ni on sam nije zadovoljan. Uprkos gubicima, Bush je izjavio da je pobjeda u Iraku od suštinske važnosti u široj borbi protiv terorizma. "Mi pobjedjujemo i pobjedit ćemo, osim ako se ne povučemo prije nego što ostvarimo cilj", istaknuo je američki predsjednik.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG