Dostupni linkovi

BEOGRAD


U nastavku sudjenja petorici pripadnika paravojne formacije "Škorpioni", optuženi Aleksandar Medić i Aleksandar Vukov izjasnili su se danas da nisu krivi po izmjenjenoj optužnici za ubojstvo šest srebreničkih Bošnjaka kod Trnova 1995. godine.
Optužnica protiv "Škrpiona" podignuta je na osnovu video snimka strjeljanja koji su napravili sami pripadnici jedinice, a koji je prvi put javno prikazan na sudjenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom u lipnju 2005. godine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG