Dostupni linkovi

BANJALUKA


Generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojiccich izjavio je danas da su pozzeljni koalicioni partneri toj stranci na drzzavnom nivou Stranka demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH).
On je posle razgovora sa predstavnicima SDA u Banjaluci upozorio da che razgovori o formiranju drzzavnih organa ichi mnogo tezze ukoliko SDA ostane pri stavu da che njen koalicioni partner u Federaciji biti Stranka za BiH Harisa Silajdzicca.
Potpredsednik SDA Adil Osmanovich rekao je da je njegova stranka spremna da ide u koaliciju sa SNSD-om, dodajuchi da je "tek zavrssen prvi krug razgovora" o formiranju vlasti na nivou BiH.
On je istakao da je SDA vech dogovorila formiranje parlamentarne vechine sa Strankom za BiH.
SNSD, medjutim, ne zzeli da ulazi u koaliciju sa Strankom za BiH koja je u aprilu odbila paket predlozzenih ustavnih promena u ovoj zemlji.
Dodikovi socijaldemokrati i Hrvatska demokratska zajednica dogovorili su jucce stvaranje koalicije, izjavio je lider HDZ Dragan Covic.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG