Dostupni linkovi

CCACCAK


Osmorica navijacca ccaccanskog Borca zadrzzani su u pritvoru i protiv njih che biti podneta prijava zbog izazivanja i ssirenja rasne mrzznje i netrpeljivosti. Ostalih 29 navijacca ccaccanskog prvoligassa pussteno i protiv njih che biti pokrenut sudski postupak zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici.
Grupa od 37 navijacca Borca vredjala je jucce na utakmici protiv Vozzdovca na rasnoj osnovi igracca svog kluba Majka Tamvanjeru iz Zimbabvea.
Oni su bili obucceni u bele kukuljice, po uzoru na americcku rasisticcku organizaciju "Kju Kluks Klan", a desnu ruku su podizali u
nacisticcki pozdrav, uz skandiranje "zig hajl" (ZZivela pobeda).
Na tribinama je bio okaccen transparent s porukom Tamvanjeri "Odlazi, jer te ovde niko ne voli" i slogan americckih juzznjacckih secesionista "Jug che opet ustati".
Utakmica je prekinuta na desetak minutra, a policija je izvela tu grupu navajacca sa stadiona i privela ih na saslussanje.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG