Dostupni linkovi

Skupi automobili na crnogorskim cestama


PRODAVAC AUTOMOBILA 1: Mi smo imali sjajnu godinu, čak po nekoj informaciji možda i među najboljima u jugoistočnoj Evropi.

RSE: Koliko se to „mercedesa“ vozi po crnogorskim drumovima?

PRODAVAC AUTOMOBILA 1: Mi smo prodali sigurno oko pedesetak jako skupih automobila.

RSE: Šta to znači „jako skupih“?

PRODAVAC AUTOMOBILA 1: Sto, pa preko gore. Preko 100.000.

PRODAVAC AUTOMOBILA 2: Prodaja nam raste svake godine. Od 2003. godine pa nadalje svake godine idemo po nekih 30-tak posto gore. Mi smo zadovoljni.

PRODAVAC AUTOMOBILA 3: Imamo terence. Sa ovim programom automobila mi smo ovdje prisutni mjesec dana, a već smo prodali 12 komada. Već se šetaju po teritoriji Crne Gore.

RSE: Koji je profil vaših klijenata?

PRODAVAC AUTOMOBILA 1: To su obično poslovni ljudi. Uglavnom naše uspješne crnogorske firme čiji se direktori, odnosno vlasnici, jako mnogo kreću po Evropi, tako da zaista njima ne služi to, po meni, za luksuz, nego upravo za biznis, jer je jako dobro kada imate dobar auto, kada se brzo krećete prealzeći velike destinacije i mislim da se upravo radi o takvim ljudima.

PRODAVAC AUTOMOBILA 3 : Mi nismo tako daleko od sveta kako neko misli. Što god ima na Zapadu, možete naći i ovdje. Evo, ovaj auto je bio na sajmu u Parizu.

RSE: Koliko žene kupuju automobile? Ili one ipak biraju, a muškarci kupuju?

PRODAVAC AUTOMOBILA 3: Jeste. One biraju, a muškarci plaćaju. I to nije loše.

PRODAVAC AUTOMOBILA 1: Mislim da je najskuplje vozilo, kako sam čuo, „mercedes CL 500“, koji košta 137.000-138.000 eura.



PRODAVAC AUTOMOBILA 4: To je CL 500. Ima 5461 kubik. Njegova dužina je 5065. Ima 285 kw, 388 ks, troši 18 liltara gradske vožnje, 8,5 litara na otvorenom i 12 litara kombinovano.

RSE: Koji biste meni preporučili?

PRODAVAC AUTOMOBILA 2: Zavisi od novca.

RSE: Novac nije bitan.

PRODAVAC AUTOMOBILA 2: Nije bitan novac...pa, za vas je onda isključivo „plurijal“.

RSE: Dajte mi to prevedite.

PRODAVAC AUTOMOBILA 2: C3 „plurijal“ je kabriolet višenamjenski auto koji može da bude i teretni auto. Sve možete prevesti s njime, a takođe je i najatraktivniji citroenov model ujedno, kojem se krov spušta i podiže u devet položaja, koji može da bude klasični spajder, može da bude panoramski kabriolet. Teško ga je opisati koliko je lijep.

RSE: Jesu li džipovi u trendu u Crnoj Gori?

PRODAVAC AUTOMOBILA 5: Ja mislim da su baš džipovi u trendu, da se baš sve više i više voze, i da ima sve više i više poklonika džipova, definitivno.

RSE: Je li to zbog naših loših puteva ili zbog toga što su ovako masivni, skupi?

PRODAVAC AUTOMOBILA 5: Ja mislim da je djelimično i zbog jednog i zbog drugog. Loši su putevi, pa se na taj način premošćava taj problem, a definitvno i zbog toga što su masivni pa ima mnogo više prostora.

RSE: Koliko je prosječno cijena jednog vašeg džipa?

PRODAVAC AUTOMOBILA 5: Ovaj koji smo izložili sa PDV-om košta oko 30.000.

RSE: Ima li već interesenata?

PRODAVAC AUTOMOBILA 5: Ima. Mi se nadamo da ćemo da napravimo pravi bum.
XS
SM
MD
LG