Dostupni linkovi

MOSKVA/PRAG


Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas americckom lideru Dzzordzzu Bussu (George Bush) da che ruske vlasti ucciniti sve ssto je u njihovoj mochi u rasvetljavanju ubistva novinarke Ane Politkovske.
Britanski premijer Toni Bler pridruzio se zahtevu ccelnika Evropske Unije za sveobuhvatnom istragom ubistva ruske novinarske Ane Politikovske. Nemaccke vlasti su saopsstile da je Kremlj odgovoran da sprecci ssirenje "atmosfere straha". Nemaccka kancelarka Angela Merkel je najavilda da cce tokom sutrassnjeg susreta u Drezednu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pokrenuti i to pitanje. Moskovski list "Novaja Gazeta, za koji je Politikovska pripremala tekst o torturi u Ccecceniji, ponudio je nagradu od milion dolara za pronalazzenje ubice.
Ana Politikovska, zzestoki kriticcar poteza ruskih vlasti u Ccecceniji, ubijena u subotu iz pisstolja, u liftu zgrade u kojoj je stanovala.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG