Dostupni linkovi

Kosovska policija ne očekuje nasilje


Pomoćnik komesara Kosovske policijske službe (KPS) Resat Maljići izjavio je da se sa intenziviranjem procesa definisanja statusa te približavanjem rešenja može očekivati da građani izraze svoje nezadovoljstvo, ali se ne očekuje nasilje:

“S približavanjem rešenja statusa Kosova očekujemo da je moguće da dođe do protesta ali ne i bacanja bombi ili žrtava. Očekujemo da građani demokratskim načinima iskažu svoje eventualno nezadovoljstvo.”

Prema njegovim rečima, policija deluje skladu sa pojačanim merama bezbednosti koje su stupile na snagu posle niza bombaških napada. Pomoćnik komesara Kosovske policije Malići ocenjuje da je time ugrožena sigurnost građana.

U eksplozijama poslednjih nedelja pričinjena je znatna materijalna šteta. Kosovska policijska služba je saopštila da još uvek nema osumnjičenih za nedavni bombaški napad na kuću savetnika zamenika premijera Kosova Naima Behljuljija u Gnjilanu. Takođe u Gnjilanu je krajem prošlog meseca dignut u vazduh automobil ministra unutrašnjih postola Fatmira Redžepija, a odgovorni još uvek nisu pronađeni.

I pored incidenata koji, kako ocenjuje Maljići, predstavljaju pretnju po sigurnost građana, predstavnici saga bezbednost na Kosovu ističu da je generalno stanje stabilno i pod kontrolom.
XS
SM
MD
LG