Dostupni linkovi

SARAJEVO


Željko Komšić, član Predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda uputio je Otvoreno pismo nadbiskupu vrhbosanskom, kardinalu Vinku Puljiću, objavio je danas Centar za informiranje Socijaldemokratske parije BH.
U pismu Komšić od kardinala Puljića traži da mu odgovori da li je njegov izbor za člana Predsjedništva ispred hrvatskog naroda apriori štetan i poguban za hrvatski narod, te da li je njegovim izborom zaista učinjena, "nepravda" prema hrvatskom narodu u BiH ?" kako je nedavno kardinal izjavio u Zagrebu.

SARAJEVO
Sekretarijat UN predložio je da se policajcima u BiH kojim su nekadašnje policijske snage UN (IPTF) prije nekoliko godina oduzele dozvole za rad, omogući rad u zaštitarskim agencijama, pa i policiji, ali ne na poslovima koji se tiču izravne primjene zakona.
To je za Dnevni avaz izjavio ambasador BiH pri UN Miloš Prica.

KOSOVSKA MITROVICA
Autobus UN koji Srbe iz Osojana prevozi do Kosovske Mitrovice kamenovan je jutros selu Rudare, prenjeli su agenciji Beta srpski izvori sa Kosova. U incidentu nema povredjenih.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG