Dostupni linkovi

SARAJEVO


Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da se izjasni o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima u Bosni i Hercegovini.
Na dnevnom redu, izmedju ostalog, je i Specijalni izvještaj Ombudsmena za ljudska prava BiH u vezi sa žalbama koje se odnose na dužinu sudskih postupaka.

SARAJEVO
Vlada FBiH zakazala je za danas vanrednu sjednicu u Sarajevu na kojoj će razmotriti prijedlog Zakona o pravima demobiliziranih boraca I članova njihovih porodica. Savez demobiliziranih boraca FBiH negodovao je kada ovaj zakon nije uvršten u dnevni red prošle sjednice održane u četvrtak, iako je federalni parlament obavezao vladu da u kratkom roku uvrsti ispravke I dostavi popravljeni prijedlog zakona. Demobilizirani borci očekuju usvajanje ovog zakona prije izbora ili će, kako je najavljeno, organizirati masovne proteste.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    Radila na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe RSE. Obrađuje političke i ekonomske teme. Uređuje radijske emisije, kao i magazin TV Liberty.

XS
SM
MD
LG