Dostupni linkovi

BEOGRAD


Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka prvi su put posle dve godine izjednacene po stranackom rejtingu, pokazuje najnovije istrazivanje Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID). Njih podrzzava po 30 odsto gradjana.
Cenzus bi pressli joss samo Kostunicina Demokratska stranka Srbije sa oko 14 posto podrsske i Socijalisticka partija Srbije sa sest procenta.
Ispod praga su Srpski pokret obnove, G17 plus i Nova Srbija, koje podrzava po 3,5 do cetiri posto glasaca. Njima se priblizila najmlada stranka Liberalno-demokratska partija Cedomira Jovanovica s oko 2,5 do 3 posto glasova.
Istrazivanje pokazuje da se u Srbiji povecava broj gradana koji ne zele glasati pa bi na izbore, da se danas odrzavaju, izaslo samo 40 posto biraca.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG