Dostupni linkovi

BEOGRAD / PODGORICA


U Beogradu je najviši dužnosnik Sjedinjenih Američkih Država zadužen za pitanja ratnih zločina, ambasador u State Departmentu John Clint Williamson.
Tužilaštvo Srbije za ratne zločine je objavilo nakon njegovog sastanka sa tužiteljem Vladimirom Vukčevićem da su razgovarali o Akcijskom planu za hapšenje Ratka Mladića, suradnji sa tužilaštvima Bosne i Hercegovine i Hrvatske i o slučaju Bitići. Riječ je o trojici braće Albanaca, američkih državljana ubijenih 1999. u Srbiji za što su nedavno u Beogradu optužene dvije osobe.
Nakon sastanka ambasadora Williamsona sa predsjednikom i premijerom Srbije Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom je priopćeno da su vlasti Srbije čvrsto riješene da uhapse Ratka Mladića i da je to sada "isključivo stvar primjene zakona".
U Podgorici je za sutra najavljen sastanak američkog diplomate sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem na Cetinju.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG