Dostupni linkovi

NJUJORK


Američki predsjednik Džordž Buš položio je u ponedjeljak vijenac na takozvanu nultu tačku u Njujorku, mjesto na kojem su se nalazila dva tornja Svjetskog trgovačkog centra, čime je počelo obilježavanje napada od 11. septembra 2001. godine.
Džordž Buš i njegova supruga Lora potom su prisustvovali misi u obližnjoj crkvi, nakon koje su se prisutnima obratili predstavnici kršćanske, muslimanske i jevrejske zajednice.
Uoči pete godišnjice napada, više hiljada ljudi okupilo se sinoć na maršu prema Pentagonu, u znak sjećanja na gotovo 3.000 poginulih u napadima na Njujork i Vašington.
Marš slobode jedan je od više od 120 sličnih marševa koji se organizuju u gradovima svih 50 američkih država u znak sjećanja na dan kada su se teroristi u otetim komercijalnim avionima obrušili na Njujork i Vašington.
Članovi Predsjedništva BiH prisustvovaće danas u Ambasadi SAD u Sarajevu komemoraciji žrtvama terorističkih napada na Njujork i Vašignton.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG