Dostupni linkovi

BEOGRAD


Zvanično je potvrđena prošlonedeljna vest objavljena u srpskim medijima da se sudija Marko Kljajević, predsedavajući sudskog veća u procesu osobama optuženim za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, povukao sa dužnosti.
Danas je u Beogradu saopšteno da će procesom predsedavati sudija Nata Mesarović, koja je do sada bila član Sudskog veća.
Goran Kljajević, bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu, brat doskorašnjeg predsedavajućeg Sudskog veća u procesu ubicama premijera Đinđića, zatražio je policijsku zaštitu za sebe i porodicu.
Pismo o tome da je izložen pretnjama i opasnosti poslao je predsedniku i premijeru Srbije i ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.
Nekoliko srpskih dnevnih listova objavilo je jutros da je Ljubiša Buha, krunski svedok-saradnik na tom suđenju, napustio Srbiju i to zbog straha za sopstvenu bezbednost i bezbednost porodice.
Portparol Specijalnog tužilaštva Tomo Zorić je izjavio danas da su svi svedoci-saradnici "pod kontrolom" državnih organa Srbije, ali nije precizirao da li je Buha napustio Srbiju ili nije.
XS
SM
MD
LG