Dostupni linkovi

BEOGRAD


Pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu danas se zavrssnim reccima odbrane nastavlja izdvojeno sudjenje Sassi Radaku optuzzenom za uccessche u ubistvu 200 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovccara kod Vukovara
1991. godine.
Branilac Dussan Massich je zatrazzio oslobadjajuchu presudu na poccetku iznossenja zavrssnih recci 6. jula, koje nije stigao da dovrssi do isteka radnog vremena suda istog dana i poccetka letnje pauze.
Naknadno optuzzenom Radaku 7. jula 2005. godine poccelo je izdvojeno sudjenje u odnosu na vech zapoccet glavni postupak za Ovccaru, koji je
zavrssen u decembru prossle godine osudjujuchim presudama za 14 od 16 optuzzenih pripadnika Teritorijalne odbrane Vukovara.
Tuzzilasstvo za ratne zloccine Srbije zatrazzilo je da se dobrovoljac Jugoslovenske narodne armije Radak kazni sa maksimalnih 20 godina zatvora.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG