Dostupni linkovi

ZAGREB


Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas je najoštrije osudila odluku hrvatske Vlade da se izbjeglim Srbima izgradi, odnosno kupi 4.000 stanova do 2011. i predložila da se inzistira na pravednoj ratnoj odšteti od strane Srbije i Crne Gore koji su bili agresori.
Tijekom posjeta otoku Braču, hrvatski premijer Ivo Sanader je ocijenio da se oko toga projekta digla nepotrebna prašina u hrvatskoj javnosti.
Ponovio je da "Srbi povratnici neće dobiti stan u vlasništvo i ne mogu ga otkupiti, prenjeti nasljednicima, ni prodati".
Podsjetio je one koji se bune " iz poltikanstskih razloga" da je vlada prošle godine braniteljima na područjima posebne državne skrbi darovala kuće i stanove u kojima već duže vrijeme žive.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG