Dostupni linkovi

HAG


Odbrana generala Vojske Republike Srpske Stanislava Galicha tvrdila je danas pred Hasskim tribunalom da on nikada nije namerno ciljao civile u tom gradu.
Zastupnici optuzzbe, koja se takodje zzalila na presudu od 20 godina zatvora izreccenoj 2003., tvrdili su, nasuprot tome, da je Sarajevsko-romanijski korpus VRS pod Galichevom komandom tokom dve godine, 1992-94, sprovodio sistematsku kampanju terorisanja civila u Sarajevu, artiljerijskim i snajperskim napadima, kako bi skrssio njihov otpor.
Apelaciono veche Fausta Pokara (Pocar), koji je i predsednik Hasskog tribunala, doneche naknadno odluku o zzalbama odbrane i optuzzbe.

HAG
U Haskom tribunalu danas pocinje iznosenje zavrsne reci tuzioca i odbrane na sudenju bivsem predsedniku parlamenta Republike Srpske Momcilu Krajisniku.
On je optuzen za genocid, progone na politickoj, verskoj i rasnoj osnovi, ubistvo, nesrba tokom rata u Bosni i Hercegovini.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG