Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski generalski zbor i Udruzzenje branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIDUR) zatražili su objavljivanje spiska svih 4000 srpskih povratnika koji će dobiti stanove u sklopu Vladinog programa njihovog stambenog zbrinjavanja.
Oni zahtevaju da se u te stanove ne useli ni jedan povratnik koji je na bilo koji način uccestvovao u agresiji na Hrvatsku. Istovremeno se trazzi da se na isti naccin osiguraju stanovi i svim onim Hrvatima, koji su izgubili imovinu tokom Domovinskog rata, a do danas im nije obezbedjen primeren smeštaj.
Hrvatska vlada je na sednici u petak donela odluku da do 2011. godine izgradi oko 3.600 stanova za povratnike, bivsse nosioce stanarskog prava, koje che dobiti samo na korisstenje uz zasstichenu stanarinu i u kojima che mochi da zzive do smrti.
Njihova deca neche mochi da naslede pravo stanovanja, vech che ti stanovi prechi u drzzavno vlasnisstvo.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG