Dostupni linkovi

SARAJEVO


Delegacija Kantona Sarajevo položiće danas cvijeće na spomen ploču na ulazu u gradsku tržnicu Markale, mjesto na kojem su prije 11 godina od granate ispaljene sa položaja vojske Republike Srpske poginla 43, a ranjena 84 lica. Dva dana nakon drugog masakra na Markalama uslijedila je vazdušna akcija NATO-a na srpske položaje oko Sarajeva. Za zločine nad civilnim stanovništvom Sarajeva do sada je osuđen samo general Stanislav Galić, koji je prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora.

SARAJEVO
Bivši član državnog Predsjedništva Mirko Šarović trebalo bi da se danas pred Sudom Bosne i Hercegovine izjasni o krivici po novoj optužnici koju je protiv njega i zatvorskog čuvara u u Okružnom zatvoru Doboj Milana Despotovića podiglo Tužilaštvo BIH. Optužnica Šarovića tereti za krivično djelo davanja lažnog iskaza u podstrekivanju u krivičnom postupku. Despotović je optužen za davanje lažnog iskaza. Protiv Šarovića se od ranije vodi postupak u predmetu «Privredna banka Srpsko Sarajevo». Prema navodima nove optužnice Šarović je iz Okružnog zatvora u Doboju u pismima tražio od svjedoka da lažno svjedoče.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG