Dostupni linkovi

SKOPLJE


Makedonija danas, 50 dana nakon parlamentarnih izbora, bira novu Vladu, koju bi trebao predvoditi lider donedavno oporbene VMRO DPMNE, Nikola Gruevski.
Mandatar je u novu Vladu, pored svoje stranke i predizbornih koalicijskih partnera Socijalističke partije Makedonije, Liberalne partije i Demokratske stranke, uključio i novu Socijaldemokratsku partiju i VMRO narodnu partiju bivšeg premijera Ljupča Georgijevskog .
U Vladu bi trebala ući i stranka Arbena Džaferija DPA , dok druga albanska stranka DUI nije pozvana da sudjeluje u novoj vladi.
Partija demokratskog prosperiteta (PDP), koalicijski partner DUI najavila je bojkot skupštine i predlaže da te dvije stranke vrate poslaničke mandate i ubuduće djeluju izvan institucija.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG