Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Predsednik Republike Srpske Dragan Čavić je danas pozvao na hapšenje pripadnika jedinice Hrvatske vojske pod nazivom "Crne mambe" i jedinice Armije Bosne i Hercegovine pod nazivom "Hamza" navodeći kao razlog jedan amaterski snimak pripadnika tih jedinica kako ubijaju Srbe koji je prikazan na nekim televizijama u Srbiji.
Predsednik Republike Srpske je objavio da je do snimka došla srpska organizacija "Veritas", da je snimak načinjen 7. i 8. avgusta 1995. godine na području između Gline i Dvora na Uni i da se na snimku "vidi brutalno ubijanje zarobljenog srpskog vojnika od strane pripadnika jedinice "Hamze i nasilje nad srpskim življem u zbegu koje su činili pripadnici "Hamzi" i "Crnih mambi'".
"Tražimo da se uradi ono što je učinjeno u Srbiji nakon objavljivanja video zapisa o zločinu koji su počinili pripadnici 'Škorpiona', a to znači hapšenje pripadnika 'Hamzi' i 'Crnih mambi' ", rekao je predsednik Čavić na konferenciji za medije u Banja Luci.
Predsednik Republike Srpske je rekao da će snimak dostaviti Evropskoj uniji.
Televizija B92 je saopštila sinoć da je objavila snimak koji predstavlja deo dokaznog materijala Tužilaštva Haškog tribunala.
XS
SM
MD
LG