Dostupni linkovi

ZAGREB/SLAVONSKI BROD


Uhapšen je sinoć u 18:25 Slavonskom Brodu hrvatski novinar Domagoj Margetić nakon što je juče u Županijskom sudu u Zagrebu odbio da primi nalog Haškog tribunala kojim mu se zabranjuje objavljivanje identiteta nekih zaštićenih svedoka haških procesa.
Policija je objavila da je Margetić uhapšen po nalogu Županijskog suda u Zagrebu, da prilikom hapšenja nije pružao otpor pa nije upotrebljena sila, kao i da je on zatim na osnovu odluke o 48-osatnom pritvoru prevezen u zagrebački zatvor Remetinec.
Margetić je juče kao razlog za odbijanje primanja naloga Haškog tribunala naveo da Županijski sud u Zagrebu nije proverio ustavnost i zakonitost naloga Haškog tribunala.
Taj novinar je objavljivao ranije spiskove zaštićenih svedoka i tekstove vezane za rad Tribunala na svojoj internet stranici čiji je server bio u Hrvatskoj, dok vlasti nisu sprečile rad tog servera. Nedavno je objavio na svojoj internet stranici hostovanoj preko servera u Sjedinjenim Američkim Državama spisak od 102 zaštićena svedoka na suđenju Tihomiru Blaškiću, ali je i ta stranica blokirana pre dva dana i to po nalogu Haškog tribunala.
XS
SM
MD
LG