Dostupni linkovi

BEOGRAD


Tužioci zaduženi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine za ratne zločine sastaće se tokom vikenda u Švajcarskoj sa glavnom tužiteljkom Haškog tribunala Karlom del Ponte (Carla) u cilju dogovora o formiranju zajedničkog koordinacionog tela koje bi trebalo da omogući privođenje preostalih haških begunaca, rekao je danas Radiju Slobodna Evropa Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva Srbije za ratne zločine.
Mogućnost formiranja tog međudržavnog tela nedavno je najavio predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić koji je o toj ideji razgovarao sa najvišim zvaničnikom Sjedinjenih Američkih Država zaduženim za pitanja ratnih zločina, ambasadorom u State Departmentu Džonom Klintom Vilijamsonom (John Clint Williamson).
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG