Dostupni linkovi

BRUXELLES


Cijeli svijet u srijedu reagira na nasilje koje je izbilo nakon što je pokret Hezbolah oteo dvojicu izraelskih vojnika, a Izrael reagirao napadom svojih oružanih snaga na jug Libana.
Evropska unija zatražila je hitno oslobađanje dvojice vojnika i dodala kako granicu između Izraela i Libana svi moraju poštovati.
Sirija drži Izrael odgovornim za kulminaciju nasilja. "Okupacija provocira palestinski i libanski narod", rekao je sirijski potpredsjednik Faruk al-Shara.
Japanski premijer Junichiro Koizumi u srijedu je, nakon susreta s izrelskim premijerom Ehudom Olmertom od Izraela zatražio da bude suzdržan. "Shvatam izraelsku ljutnju, ali se nadam da nećete tražiti oko za oko i izgubiti iz vida važnost mira" kazao je Koizumi.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG