Dostupni linkovi

SARAJEVO


Bivši zapovjednik obrane Srebrenice Naser Orić vratio se danas u BH . Na aerodromu u Sarajevu , ovacijama ga je dočekalo nekoliko stotina bivših suboraca i Bošnjaka iz Srebrenice predvođenih općinskim načelnikom Abdurahmanom Malkićem.
U ime tijela vlasti, u zračnoj je luci bilo tek troje nižih dužnosnika Vlade Federacije BiH. Sam Orić nije želio davati izjave i odmah se zaputio ka Tuzli.
U zatvoru Haškog suda proveo je više od tri godine. U petak ga je Sudsko vijeće Haškog tribunala osudilo na dvije godine zatvora, zato što nije spriječio ubojstvo i zlostavljanje srpskih zarobljenika u srebreničkoj policijskoj stanici izmedju rujna 1992. i ožujka 1993. godine. On je oslobodjen odgovornosti za navode iz optužnice koji su ga teretili za "bezobzirno razaranje srpskih sela u okolici Srebrenice".

SARAJEVO
Visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling jučer je ukinuo zabranu vršenja javne funkcije za sedam osoba koje su raniji visoki predstavnici smijenili zbog opstruiranja provedbe mira, priopćeno je iz OHR-a.
Ukidanje zabrana za ove osobe ne znači da se oni vraćaju na funkcije s kojih su smijenjeni, istaknuto je u OHR-u.
XS
SM
MD
LG