Dostupni linkovi

HAG


Tuzzilac Aleks Vajting (Alex Whiting) rekao je danas na sudjenju Milanu Martichu da je tokom tek zavrssenog dokaznog postupka dokazao sve navode optuzznice koja Marticha tereti za zloccine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH 1991-95.
Odbacujuchi zahtev odbrane da Martich bude oslobodjen zato ssto tuzzioci nisu dokazali njegovu krivicu, zastupnik optuzzbe je podsetio na iskaze svedoka i zzrtava o zloccinima koje su poccinile snage pod Martichevom kontrolom.
Bivssi ministar unutrassnjih poslova i predsednik samoproglassene Republike Srpske Krajine, Martich je optuzzen za zloccine protiv ccoveccnosti nad Hrvatima i Bossnjacima u RSK i zapadnoj Bosni 1991-94. godine, kao i za raketiranje Zagreba.
Branilac Predrag Milovanccevich danas je sudskom vechu preneo Martichev zahtev da odbranu zapoccne 15. septembra, a ne 14. avgusta kako su sudije ranije odredile.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG