Dostupni linkovi

ZAGREB


Predsednik Srbije Boris Tadich, koji je danas doputovao u jednodnevnu zvaniccnu posetu Hrvatskoj, izjavio je nakon sastanka sa svojim domachinom, predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesichem, da povratak izbeglih Srba u ovu zemlju ne ide zzeljenim tokom.
"Uccinjen je napor i poboljssanje koje posstujem, ali nije sve dovoljno dobro i ja occekujem da Hrvatska u buduchnosti uccini dodatni napor, kako bi se svi Srbi izbegli iz Hrvatske vratili i zziveli kao lojalni gradjani ove zemlje", rekao je Tadich, naglasivssi da je to pitanje posebno vazzno na putu u evroatlantske integracije. Ponovivssi tezu da Hrvati u Srbiji kao i Srbi u Hrvatskoj moraju biti izaslanici dva naroda i lojalni gradjani drzzava u kojima zzive, Tadich je naglasio da je zbog toga izuzetno vazzno kako su tretirani u tim drzzavama.
Mesich je rekao da je sa Tadichem razgovarao o preostalim otvorenim pitanjima, pre svega o taccnim informacijama o broju nestalih osoba, kao i o granicama i pitanju privredne saradnje.
Tadich che se sastati i sa politicckim i kulturnim predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a posle podne planirana je njegova poseta Kninu.
Predsednik Srbije u Hrvatsku stizze iz posete Crnoj Gori, a posle Zagreba odlazi i u Bosnu u Hercegovinu i Makedoniju.
XS
SM
MD
LG