Dostupni linkovi

Gay pride u Zagrebu


"Zdravo svima. Ja sam Nenad iz Bosne. Živjeti slobodno."

I tako na još deset jezika, od Jadrana do Baltika. Ovogodišnji gay-pride bio je posvećen svim državama koje nemaju svoj gay-pride, ali i svim diskriminiranim grupama. Dvjestotinjak sudionika, osiguravano sa čak 500 policajaca, u povorci je prošlo središtem Zagreba, a da se ček nisu čuli ni prosvjedi zbog nakratko zaustavljenog prometa. U ime organizatora, Kristijan Grčan, koordinator gay-grupe Iskorak:

"Ocjena je dobra, obzirom na to da nije bilo nikakvih incidenata, da je sve dobro i mirno prošlo. Svake godine je sve bolje."

Iz Srbije je došao pun autobus sudionika mimohoda, a jedan od njih, Marko Savić iz Niša, već je treći puta na zagrebačkom gay-prideu:

"Jako je bitno da možemo doći ovamo, kada već ne možemo kod kuće. To je zgodno. Nadam se da ćemo ugostiti ove divne ljude i kod kuće, u Srbiji."

Druženje na zagrebačkom Zrinjevcu nije moglo proći bez "Štikle", ali ovoga puta u izvedbi najpoznatijeg slovenskog transvestita, Salome.
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od 1. veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

XS
SM
MD
LG