Dostupni linkovi

PODGORICA


Predrag Bulatović, predsednik Socijalističke narodne partije – najjače opozicione stranke u Crnoj Gori, izjavio je srpskom dnevniku "Večernje novosti" da smatra da bi stranke koje su se zalagale za zajednicu Crne Gore i Srbije trebalo da nastupe zajedno na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za jesen.
"Mislim da je takva antirežimska koalicija najšireg tipa i realna i poželjna. Pozivam Srpsku narodnu stranku, Narodnu stranku i Demokratsku srpsku stranku i sve ostale političke partije da se ujedinimo", rekao je Bulatović.
Srpska narodna stranka, druga po snazi stranka bivšeg bloka za zajednicu sa Srbijom, odbacila je predlog. Njen portparol Jovan Vučurović je rekao Radiju Antena M da se ta stranka i dalje zalaže za formiranje takozvane Srpske liste.
Istraživanje javnog mnjenja crnogorske agencije "Damar", objavljeno u sredu, pokazalo je da je Demokratska partija socijalista, premijera Mila Đukanovića, ubedljivo najpopularnija stranka u Crnoj Gori i da je podržava 29,5 % građana, dok stranke "srpskog bloka" podržava prema tom istraživanju ukupno 19,1% građana.
XS
SM
MD
LG