Dostupni linkovi

PARIZ


Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drasskovich rekao je danas u Parizu da "evropska svetla u Srbiji" mozze da pogasi samo nasilna odluka mochnih da na teritoriji Srbije proglasi nezavisnu drzzavu Kosovo.
Govorechi danas o spoljnoj politici Srbije na plenarnom zasedanju Interparlamentarne skupsstine Zapadnoevropske unije (ZEU) u Parizu, Drasskovich je rekao da bi proglassenje nezavisnog Kosova Srbi u celom svetu dozziveli kao nacionalno ponizzenje, dodajuchi da bi na takvom osechanju tessko bio moguch evroentuzijazam u Srbiji.
SSef diplomatije je upozorio da bi u tom sluccaju vlast u Srbiji verovatno preuzele "retrogradne snage", ccime bi sadassnja spoljna politika Srbije, koja je usmerena ka evro-atalanskim integracijama, bila dramaticcno promenjena i da bi ceo region dozziveo opasne promene.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG