Dostupni linkovi

BEOGRAD


Mile Novaković, nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije, opovrgao je danas pred sudom u Beogradu tvrdnju Zvezdana Jovanovića, drugooptuženog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, da je policija iznudila od Jovanovića priznanje ubistva.
Jovanović, koji je tokom istrage priznao da je počinio to ubistvo, izjavio je pre mesec dana na sudu da je to učinio pod Novakovićevim pritiskom.
"Nikakve prisile i pretnji nije bilo, Jovanović je na dvanaest mesta potpisao zapisnik o priznanju. Kazao je da ga je Legija (Milorad Luković/Ulemek, prvooptuženi za ubistvo) ubedio da ubiju Đinđića da bi se tako zaštitila Jedinica za specijalne operacije ", rekao je Novaković na sudu dodavši da je Jovanović prilikom potpisivanja kontultovao i svog advokata.
Državno tužilaštvo Srbije optužilo je još krajem 2003. za ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića počinjeno 12. marta 2003. više osoba. Prvooptuženi je zapovednik nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Milorad Ulemek / Luković zvani Legija, dok je Jovanović koji je bio pripadnik te rasformirane jedinice optužen da je bio neposredni izvršilac ubistva.
XS
SM
MD
LG