Dostupni linkovi

KABUL


Vozaccu americckih bornih kola, odgovornom za saobraccajni udes u Kabulu u kome je poginulo 8 i povredjeno visse od 10 lica, ne mozze biti sudjeno u Avganistanu, prema sporazumu dve zemlje iz 2003. godine, izjavio je ambasador SAD Ronald Nojman (Neumann). Avganistanski parlament je zatrazzio od nadlezznih institucija da podignu optuzznicu protiv americckog vojnika iako vojne vlasti SAD tvrde da je uzrok nesrecce otkazivanje koccnica. Nakon udesa izbile su protesti avganistanskih gradjana. U sukobima sa domaccim i medjunarodnim snagama bezbednosti poginulo je 13 demonstranata.

TORONTO
Vandali su u nedelju vecce porazbijali prozore na dzamiji u Torontu nakon sto je Kanada objavila da je osujetila plan bombaskog napada islamista hapsenjem 17 muskaraca i mladica, javio je BBC.
Policija nije zvanicno povezala napad na dzamiju s hapsenjima.
Policijski portparol, medutim, dao je uvjeravanja muslimanskoj zajednici da zlocini iz mrznje nece biti tolerisani.
Ameer Ali, sekretar Medunarodnih muslimanskih organizacija Toronta, koja je vlasnik dzamije, izjavio je da je to jedna od najvecih dzamija u Sjevernoj Americi.
Dvanaest ljudi je optuzeno u subotu da su planirali bombasku kampanju u i oko Toronta.
Zvanicnici su saopsstili kako grupa, cijih su vecina clanova kanadski drzavljani muslimanskog porijekla, "predstavlja istinsku i ozbiljnu pretnju".
XS
SM
MD
LG