Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadic izjavio je danas da prihvata zvanicne rezultate referenduma u Crnoj Gori i da ocekuje da ce vlade dve drzave narednih dana poceti razgovore o tehnickim pitanjima buducih odnosa. Tadic je nakon susreta u Beogradu sa visokim predstavnikom Evropske unije Havijerom Solanom, rekao da je referendum prilika da Srbija pokaze svoju evropsku orijentaciju. "Srbija zeli najbolje odnose sa Crnom Gorom", rekao je Tadic i ocenio da ce dobri odnosi sa Crnom Gorom doprineti srpskim interesima i regionalnoj i evropskoj stabilnosti. Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana rekao je da je zadovoljan Tadicevim stavom o referendumu u Crnoj Gori i njegovim zeljama o buducim odnosima sa Crnom Gorom.
Prema njegovim recima, Evropska unija ce se pridrzavati onoga sto je obecala Srbiji, ali postoje pitanja koja moraju biti razresena, pre svega saradnja sa Hasskim tribunalom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG