Dostupni linkovi

KABUL


Predsadnik Avganistana Hamid Karzaji pozvao je na smirivanje strasti nakon izbijanja nereda u Kabulu u kojima je poginulo najmanje 8 gradjana a oko 40 ih je ranjeno. Proteste su usledili zbog saobraccajnog udesa koji je izazvalo vozilo americcke vojske. Tom prilikom poginulo je 5 osoba je. Razjarena masa je potom nasrnula na ostatak americkog konvoja. Medjunarodnim snagama pritekla je u pomocc avganistanska policija ali je joss uvek nejasno ko je od njih pucao na demonstrante.
Portparol americckih snaga u Avganistanu, pukovnik Tom Kolins (Collins). "Medjunarodne snage predvodjene SAD-om, sprovele su punu istragu ovog incidenta. Ima informacija o pucnjavi tokom sukoba kao i da je najmanje iz jednog nasseg vojnog vozila pucano preko glava demonstranata u znak upozorenja. Ovo je bio tragiccan incident i mi duboko zzalimo zbog svakog ubijenog i ranjenog. Uprkos tome, medjunarodne snage ostaju privrzzene cilju da zajedno sa avganistanskim narodom grade bolju buduccnost", kazao je Kolins.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG