Dostupni linkovi

MOSKVA


Specijalni izaslanik UN za status Kosova Marti Ahtisari doputovao je danas u Moskvu, gde che sutra sa ruskim zvaniccnicima razgovarati o napretku ostvarenom u direktnim pregovorima Beograda i Prisstine koji su u toku u Beccu.
Finski diplomata je u Moskvu dossao da bi zatrazzio podrssku Rusije, kao cclanice Kontakt grupe, za nastavak pregovaracckog procesa. Posle Rusije, Ahtisari che 5. i 6. juna boraviti u Pekingu, gde che za pregovore zatrazziti podrssku Kine, kao stalne cclanice Saveta bezbednosti UN.
Predstojecha runda pregovora o ekonomiji na Kosovu, biche ssesta i najverovatnije zavrssna u prvom ciklusu razgovora Prisstine i Beograda pod okriljem medjunarodne posredniccke grupe.
Nakon toga, occekuje se da Ahtisari izvesti Kontakt grupu i SB UN o efektima dosadassnjih razgovora, a potom bi usledio bi drugi ciklus pregovora, vezan direktno za buduchi status Kosova.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG