Dostupni linkovi

BEOGRAD


Vesna Šišić, supruga pilota JNA Emira Šišića osudjenog u Italiji zbog obaranja helikoptera Evropske zajednice u Hrvatskoj 1992. godine, izrazila je danas očekivanje da će njen suprug do početka kolovoza biti prebačen na služenje 15-godišnje kazne u Srbiju. U helikopteru EZ koje je pilot bivše JNA Šišić oborio u Hrvatskoj je poginulo petoro diplomata.

SARAJEVO
Zastupnički dom Parlamenta BiH izjasniti će danas o inicijativi trojice opozicionih zastupnika iz RS za izglasavanje nepovjerenja Vijeću ministara.
Mješoviti klub poslanika, koji čine socijalista Tihomir Gligorić, nezavisni poslanik Petar Kunić i radikal Mirko Blagojević, zatražio je smjenu Vijeća ministara zbog toga što “ne provodi parlamentarne zaključke, nije podržalo istragu o trošenju donatorskih sredstava, niti je formiralo komisiju za ispitivanje stradanja Srba u Sarajevu tokom rata.”
Predsjedavajući Vijeća ministara Adnan Terzić izjavio je da je inicijativa neoizbiljna.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG