Dostupni linkovi

OSIJEK / SPLIT


Pristalice Branimira Glavaša, nekada visokorangiranog zvaničnika Hrvatske demokratske zajednice, osnovali su danas u Osijeku stranku pod nazivom Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje.
Za predsednika je izabran Osiječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.
Branimir Glavaš, iako nije član nove stranke, govorio je na skupu. Taj političar kome bi Hrvatski sabor u sredu po zahtevu Državnog tužilaštva trebalo da skine poslanički imunitet, ponovio je na skupu da su optužbu protiv njega da je odgovoran za ubistva osiječkih Srba počinjena 1991. montirali predsednici Sabora i Vlade Vladimir Šeks i Ivo Sanader.
Predsjednik Hrvatske stranke prava i gradonačelnik Osijeka Anto Đapić je rekao na skupu da će saborski zastupnici njegove stranke u sredu podržati Glavaša.
Predsednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je ocenio u Splitu da Glavaš pokušava osnivanjem stranke da prebaci svoju odgovornost sa pravnog na politički teren. "To je u skladu s njegovom vodiljom da se radi o montiranom političkom procesu, zbog čega želi stvoriti političku stranku, bastion koji bi mu bio štit od toga političkoga procesa", rekao je Vladimir Šeks.
XS
SM
MD
LG