Dostupni linkovi

OSIJEK / SPLIT


Pristalice Branimira Glavaša, nekada visokorangiranog zvaničnika Hrvatske demokratske zajednice, osnovali su danas u Osijeku stranku pod nazivom Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje.
Za predsednika je izabran Osiječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.
Branimir Glavaš, iako nije član nove stranke, govorio je na skupu. Taj političar kome bi Hrvatski sabor u sredu po zahtevu Državnog tužilaštva trebalo da skine opslanički imunitet, ponovio je na skupu da su optužbu protiv njega da je odgovoran za ubistva osiječkih Srba 19991. montirali predsednici Sabora i Vlade Vladimir Šeks i Ivo Sanader.
Predsjednik Hrvatske stranke prava i gradonačelnik Osijeka Anto Đapić je rekao na skupu da će saborski zastupnici njegove stranke u sredu podržati Glavaša.
Predsednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je ocenio danas u Splitu da Glavaš pokušava osnivanjem stranke da prebaci svoju odgovornost sa pravnog na politički teren. "To je u skladu s njegovom vodiljom da se radi o montiranom političkom procesu, zbog čega želi stvoriti političku stranku, bastion koji bi mu bio štit od toga političkoga procesa", rekao je Vladimir Šeks.
XS
SM
MD
LG