Dostupni linkovi

SARAJEVO


Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte je tokom posjeta Sarajevu ponovo optužila vlasti u Srbiji da izbjegavaju uhapsiti Ratka Mladića upozorivši da će se pritisak na Beograd svakako nastaviti.
Ona je pretres kuće u susjedstvu Ratka Mladića u beogradskom naselju nazvala "predstavom za javnost", dodavši da je ista kuća bila pretresena i prije dva tjedna, te da je teško da bi se sada tamo bilo što novo pronašlo".

BEČ
Slučaj haškog optuženika Ratka Mladića bit će uskoro riješen , možda već u nedjelju, izjavio je u Beču Dragan Jočić, ministar unutarnjih poslova Srbije, prenosi britanska agencija Reuters.
"Srbija mora izvršiti tu obavezu jer će inače biti u goroj poziciji u odnosu na druge zemlje u okruženju. Poduzimamo sve da tu posljednju točku suradnje sa Hagom ispunimo", izjavio je Jočić poslije konferencije Evropske unije o globalnoj sigurnosti.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG