Dostupni linkovi

MOSKVA


Pisac Aleksandar Soljzzenjicin (87) optuzzio je SAD i NATO da zzele da "opkole" Rusiju i pohvalio ruskog predsednika Vladimira Putina da radi na obnavljanju jake drzzave. On je izjavio ruskom nedeljniku "Moskou njuz" (Moscow News) da je jedini cilj NATO-a da lissi Rusiju suvereniteta. "Premda je jasno da sadassnja Rusija ne predstavlja pretnju, NATO
metodiccno i stalno gradi svoju vojnu massineriju na istoku Evrope i opkoljujuchi je sa juga", rekao je bivssi sovjetski disident.
Soljzzenjicin je proveo deset godina u logoru u vreme bivssweg Sovjetskog Saveza. Dobio je Nobelovu nagradu za knjizzevnost 1970. godine, a ccetiri godine kasnije proteran je iz zemlje. ZZiveo je u americckoj drzzavi Vermont do 1994. godine kada se vratio u Rusiju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG