Dostupni linkovi

HAG


Pred Haškim sudom (ICTY) u srijedu je počelo suđenje šestorici bivših političkih i vojnih čelnika takozvane Herceg-Bosne na čelu s Jadrankom Prlićem, optuženih za zločine protiv čovječnosti počinjene protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su namjeravali pripojiti Hrvatskoj 1993/94.
Suđenje Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću i Berislavu Pušiću, koje bi trebalo trajati najmanje dvije godine, počelo je u preuređenoj haškoj sudnici broj III, pred prepunom galerijom. Uvodna riječ tužitelja Kennetha Scotta potvrdila je raniju ocjenu Prlićevog branitelja Michaela Karnavasa kako će to istodobno biti i suđenje u odsutnosti pokojnom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i njegovoj politici podjele Bosne iz 90-ih godina.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG