Dostupni linkovi

BEOGRAD


Misija Organizacije za Evropsku Bezbednost i Saradnju (OEBS) u Srbiji i Crnoj Gori i Kancelarija Saveta Evrope (SE) u Beogradu izrazile su zabrinutost povodom pojedinih cclanova nedavno usvojenog Zakona o crkvama i verskim zajednicama.
Kako se navodi u zajednicckom saopsstenju OEBS-a i SE, ti cclanovi su u odredjenoj meri u neskladu sa standardima koje su postavile ove dve organizacije, posebno kada se radi o Evropskoj povelji o ljudskim pravima, koju je Srbija i Crna Gora ratifikovala 2004. godine.
Predsednik Srbije Boris Tadic odrzao je konsultacije o Zakonu o crkvama s predstavnicima tradicionalnih verskih zajednica u Srbiji. Tadicc nije do danas, shodno Ustavu u svojstvu predsednika drzave, stavio potpis ispod tog zakona:
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG