Dostupni linkovi

PODGORICA


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izrazio je očekivanje da će se blok za zajedničku državu distancirati od neprimjerenih istupa potpredsjednika Demokratske srpske stranke Miladina Joksimovića.
Joksimović je izmedju ostaloga pozvao "na istrebljenje" onih gradjana koji ne izadju na referendum.
"Kao predsjednik svih građana Crne Gore, primoran sam da upozorim na opasnost i štetnost ovakvih izjava, koje svojom porukom zastrašivanja ozbiljno odudaraju od demokratskog ambijenta i principa civiliziranog ponašanja", kaže se u priopćenju predsjednika Vujanovića.

PRIŠTINA
Šef UNMIK-a, Soren Jessen Petersen nakon sastanka sa predsjednikom i premijerom Kosova, Fatmirom Sejdiu i Agim Čeku , kazao je kako vjeruje da će u srpnju pred Vijećem sigurnosti UN izvještavati o konktretnom napretku u ostvarivanju standarda, a ne samo o opredjeljenjima za standarde.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG