Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Sve aktivnosti na lociranju i hapšenju preostalih optuženih za ratne zločine pokazale su da se oni ne nalaze na teritoriji RS-a, kaže su u izvještaju o saradnji Republike srpske s Haškim sudom. U tom dokumentu, kojeg je danas usvojila entitetska Skupština medju ostalim se kaže da je policija stalno nadgledala porodicu Radovana Karadžića, te kako nije primijećeno sumnjivo ponašanje .
Kada je u pitanju haški optuženik Ratko Mladić u izvještaju se tvrdi da su "operativne radnje na lociranju Mladića bile fokusirane na obavljanje informativnih razgovora s identifikovanim pripadnicima Zaštitnog odreda Glavnog štaba Vojske RS-a iz kasarne u Crnoj Rijeci, na području Han-Pijeska, koji su vršili neposredno obezbjeđenje optuženog, kako za vrijeme njegovog boravka u navedenoj kasarni, tako i na području Republike Srbije".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG