Dostupni linkovi

BEOGRAD


Svedoccenjem grupe od 16 pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) Vukovara, optuzzenih u glavnom procesu, u ponedeljak se nastavlja izdvojeno sudjenje Sassi Radaku za uccessche u ratnom zloccinu na Ovccari 1991. godine.
Veche za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu, osudilo je 12. decembra prossle godine na maksimalne zatvorske kazne od po 20 godina zatvora osmoricu teritorijalaca za streljanje 200 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovccara u nochi izmedju 20. i
21. novembra 1991 godine. Pred istim vechem 7. jula prossle godine poccelo je izdvojeno sudjenje Radaku, naknadno optuzzenom za uccessche u batinjanju u sspaliru ispred hangara na Ovccari i kasnije u streljanju poslednje desetorice zarobljenika.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG