Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Rašković Ivić za Radio Slobodna Evropa je rekla kako nije iznenadjena Demačijevim izjavama da će glasovi Albanaca u Crnoj Gori pomoći njenom osamostaljivanju. "Demači je i robijao zbog zastupanja ideje o velikoj Albaniji. Strateški u taj koncept ulazi i dio Crne Gore i Demači sada daje intezivan podstrek Albancima da glasaju za nezavisnu Crnu Goru", rekla je Sanda Rašković Ivić.

PODGORICA
Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije ocijenio je danas da je tajni film o kupovini glasova za nezavisnost "sramna priča za jedan narod" i dodao da su političari "uvijek spremni manipulirati ljudima". Afera s navodnim kupovanjem glasova na referndumu potresla je Crnu Goru, a cijeli slučaj, oni koji su navodno prodavali, kao i oni koji su kupovali glasove za nezavisnost, predmet su istrage policije i tužiteljstva.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG