Dostupni linkovi

BERLIN


Neulazak Hrvatske u Evropsku Uniju bio ravan politicckoj atomskoj bombri, kazao je premijer Ivo Sanader za nemacki dnevnik Financial Times Deutschlad (FTD). On je tokom Kongresa evropskih narodnih partija koji se odrzzava u Rimu odbacio alternative punopravnom clanstvu poput "zajednickog privrednog prostora" koje se spominju u tzv. Rimskom manifestu objavljenom tokom ovog skupa.
"Zemlje zapadnog Balkana ce izgubiti nadu ako se Hrvatskoj vrata zalupe pred nosom. " ocenio je Sanader. On je zatrazzio odvajanje pregovora Hrvatske i Turske s Europskom unijom.

HAG
Bosanski Srbin Milan Lukich izjavio je u petak u dodatnom pojavljivanju pred Hasskim tribunalom da nije kriv za tesske zloccine nad Bossnjacima u Vissegradu 1992-1994. godine za koje je optuzzen izmenjenom optuzznicom.
Kao posebno tesske zloccine, tuzzioci izdvajaju to ssto je Lukich, kao vodja paravojne formacije poznate kao "Beli orlovi" i "Osvetnici", 14. juna i 27. juna 1992. godine odgovoran za zatvaranje oko 135 muslimanskih zzena, dece i staraca u dve kuche u Vissegradu koje su potom zapalili.
Milan Lukich je 21. februara prebaccen u pritvor Hasskog tribunala u Sheveningenu possto su ga izruccile vlasti Argentine, koje su ga uhapsile su ga 8. avgusta prossle godine u Buenos Ajresu.
On je 23. februara odbacio krivicu za zloccine za koje je optuzzen.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG