Dostupni linkovi

BRISEL


Poverenik EU za prosirenje Olli Rehn upozorio je da "neodgovorne" izjave o ogranicenim mogucnostima za prijem novih clanica u Uniju ugrozavaju razvoj demokratije i podsticu nacionalizam u zemljama zapadnog Balkana.
U intervjuu za Rojters, Ren je istakao da biilo potpuno neodgovorno poljuljati posvecenost Unije zapadnom Balkanu "sada kada je stabilizovan najnestabilniji dio Evrope" .

KABUL
Afganistanac Abdul Rahman koji se preobratio na hrissccanstvo pusten je iz zatvora i nalazi se na tajnoj lokaciji. Po talibanskim zakonima koji su jos na snazi u Afganistanu, Rahmanu je pretila smrtna kazna. Predstavnik UN-ove misije u Afganistanu Adrian Edwards je izjavio da je Rahman zatrazio politicki azil.
Italijanski ministar spoljnih poslova Djanfranko Fini kazao je da ce od vlade zatraziti da se Rahmanu odobri politicki azil u Italiji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG