Dostupni linkovi

BEOGRAD


Savjetnik glavne haške tužiteljice Anton Nikiforov je izjavio da Haški tribunal ima informacije koje potvrđuju da se Ratko Mladić i Radovan Karadžić kriju u Državnoj zajednici SiCG ili Bosni i Hercegovini, prenose beogradske "Večernje novosti".
Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u srijedu 29. ožujka dolazi u posjet Banja Luci i Beogradu. Nakon razgovora sa premijerom RS Miloradom Dodikom i predsjednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, del Ponte će u Bruxellesu podnjeti izvještaj o suradnji BH i SiCG sa Medjunarodnim tribunalom za ratne zločine.

SARAJEVO
Zastupnički dom federalnog Parlamenta razmatrat će danas rad Vlade i predsjednika Federacije BiH, a tokom sjednice Socijaldemokratska partija (SDP) nastavit će prikupljanje potpisa za smjenu predsjednika Federacije BiH Nike Lozančića.
Od jučer su i zastupnici vladajuće Stranke demokratske akcije počeli potpisivati inicijativu SDP-a Ustavnom sudu Federacije BiH za smjenu predsjednika Federacije.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG